Sunday, September 09, 2007

O Ty Πετάει...

Χτές βράδυ είχα πάει στο 5ο Country Music Festival στο θέατρο βράχων για να ακούσω τον Ty Herndon, έναν καλό τραγουστή ο οποίος μπορεί να μην είναι ο Νο 1 αυτή την στιγμή αλλά έχει πολλές επιτυχίες και αρκετά όμορφα τραγούδια. Το κυριότερο για μένα είναι ότι είναι ο πρώτος "διάσημος" μοντέρνος country καλλιτέχνης τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα που έρχεται στην Ελλάδα και που φυσικά έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά.

Κατά τις 9:15 βγήκαν να ανοίξουν το πρόγραμμα οι Dustball ένα καλό group που έπαιζε κυρίως παλιότερα country και rock n' roll κομμάτια ενώ λίγο πριν τον Ty Herndon ανέβηκε στη σκηνή ένας "ακουστικό" τρίο με τρεις κιθάρες το οποίο προσωπικά με κούρασε και από ότι είδα ξενέρωσε και τους γύρω. Όλα αυτά κράτησαν λίγο λιγότερο από 2 ώρες. Μας έβγαλαν την ψυχή στα προκαταρκτικά!! Τελικά όμως η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω.

Η 7 μελής μπάντα του Ty Herndon πήρε θέση και πριν ανέβει ο Ty στη σκηνή ξεκίνησε το πρόγραμμα με κάποια τραγούδια από τους Thomson Square οι οποίοι κάνουν backing vocals στον Ty Herndon. Και ύστερα ήταν η ώρα του Ty! Πραγματικά δεν περίμενα να δω και να ακούσω κάτι τέτοιο! Εκπληκτική σκηνική παρουσία, φανταστική κρυστάλινη φωνή και εξαιρετικά καθαρός και γεμάτος ήχος. Μπορώ να πω ότι το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο και σε πολλά τραγούδια καλύτερο απο την εκτέλεση του Cd. Το πως χόρευε και κινιόταν στη σκηνή, πριν το δω, το φανταζόμουν δύσκολο για το είδος των τραγουδιών που έλεγε. Το ότι κάποιος μπορεί να τραγουδίσει τόσο καλά ζωντανά, πάλι το θεωρούσα δύσκολο και εντυπωσιάστικα! Χτες ο Ty Herndon απέκτησε έναν νέο Fun!

Δυστυχώς το νέο του Cd δεν υπάρχει στα ελληνικά "ενημερωμένα" δισκοπωλεία και περιέργως δεν το βρίσκω να το κατεβάσω κιόλας. Πάμε για παραγγελεία όπως όλα δείχνουν. Άντε, μακάρι να έρθουν και άλλοι τέτοιοι καλλιτέχνες, να τραγουδίσουν για το μικρό κοινό τους στην Ελλάδα... Tim Mcgraw, Brad Paisley, Big & Rich, Dierks Bentley σας περιμένω...

1 comment:

Lego said...

Θα μπορούσε και να είναι... ο Ty βρωμάει :D :P :P
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ο γιδοβοσκός... βρωμάει τυρίλα Πλύσου ρεεεε !!!