Thursday, September 13, 2007

Καλλιθέα...A Place to Be...

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο έγκυρο site http://frikipaideia.wikia.com/.

Ένας σπουδαίος δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι ο δήμος με το μεγαλύτερο δείκτη κατοικισιμότητας. Σε σχετική δημοσκόπηση σε κατοίκους άλλων δήμων η υπεροχή της Καλλιθέας ήταν συντριπτική. Στην ερώτηση "Σε ποιο δήμο θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε σε αυτόν που ζείτε τώρα" το 80% των ερωτηθέντων απάντησε "Καλλιθέα",το 5% "Κηφησιά", το 5% "Γλυφάδα", το 5% "Πολιτεία",το 3% "Καστέλλα" και το 2% "Εδώ που μένω τώρα".

Η Καλλιθέα δεν θεωρείται βεβαίως τυχαία ο καλύτερος δήμος. Είναι αυτό που λένε οι αμερικάνοι "The place to born, to live, to die"."Α place to be" θα λέγαμε εμείς. Έχει τα πάντα και ξεκινάμε να απαριθμούμε: Έχει θάλασσα (Αργοσαρωνικός), έχει ποτάμι (Ιλισσός), έχει λόφους (λόφος Σικελίας), έχει λεωφόρους με φοίνικες (Συγγρού, Θησέως), έχει την καλύτερη αγορά της Ελλάδας και την δεύτερη καλύτερη του κόσμου (Το Μιλάνο την περνάει για λίγο), έχει δύο πανεπιστήμια (Πάντειο,Χαροκόπειο), έχει άπειρες καφετέριες, έχει ηλεκτρικό σταθμό, έχει πολλά λεωφορεία, είναι στο μέσον Αθήνας και Πειραιά (Δύο μικρά προάστια της Καλλιθέας, για όσους δεν τα ξέρουν. Στο ένα έχει φτιάξει το λιμάνι της για να αποφύγει τη μόλυνση, ενώ στο άλλο έχει μεταφέρει τα αξιοθέατά της για να γλυτώσει τους λετσοτουρίστες). Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει κάποιος να ξέρει για την Καλλιθέα. Μια απλή επίσκεψη στην φιλόξενη Καλλιθέα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη για την ακρίβεια και την αλήθεια των παραπάνω.

Σας περιμένουμε όλους!

1 comment:

lydi said...

Μεγαλέέέέ! Αφού μας περιμένετε όλους, αφήστε άδεια και καμμιά θέση να παρκάρουμε!!!Αντί για καφέ πληρώνουμε το parking :-P